Az összetevők

Acrylates /C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer

Emulzió stabilizáló, felületi hártyaképző (film forming) és sűrűség szabályozó segédanyag.

bambo

Aloe Barbadensis Leaf Extract

Az aloe vera megszárított levéből készült por. Bőrkondícionáló, gyulladáscsökkentő hatású összetevő.

pimpi

Aqua

A víz. A leggyakoribb babápolási és kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott szárazanyag-tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

pimpikluglulubambo

Argania Spinosa Oil

Argan olaj. Más növényi olajokhoz hasonlóan számos, a bőr számára hasznos anyag forrása: lipidek, zsírsavak és antioxidánsok (E vitamin, ferulic sav) is találhatók benne. Száraz, repedezett bőr ápolására kiválóan alkalmas. Jó hatással van a striák regenerálásában is. Ezenkívül persze bőrpuhító (emollient) is.

zibolulubambo

Benzyl Alcohol

Színtelen, vízben jól oldódó alkohol féle. Tartósítószerként használjuk. Nagyobb mennyiségben a bőrre szárító, irritáló hatással lehet.

pimpikluglulubambo

Butyrospermum Parkii Butter

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

lulubambo

Caprylic/Capric Triglyceride

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

zibo

Cetearyl Alcohol

Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használunk. A zsíralkoholoknak, ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

lulubambo

Cocamide DEA

Kókuszolajból előállított összetevő, melyet tisztítószerként, felületaktív anyagként, habképzőként használunk. Nagy mennyiségben, közvetlenül a bőrre kenve, érzékeny bőr esetén irritációt okozhat.

klug

Cocamidopropyl Betainamide MEA Chloride

Kókuszolaj származék. Felületaktív anyag, viszkozitásnövelőként és habképzőként használjuk. Bőrbarát összetevő, érzékeny bőrre való ápolószer.

klug

Dehydroacetic Acid

Gomba- és baktériumellenes hatású tartósítószer, melyet csupán 1% alatti koncentrációban használunk.

pimpikluglulubambo

Geogard 221

Az Ecocert által elfogadott, biokozmetikumokban rendszeresen alkalmazott tartósítószer, a parabének helyettesítője. Széles spektrumú gomba, baktérium, penészölő. Biztonságos, ezért élelmiszerekben is használják.

pimpi

Glycerin

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kombinálva használjuk.

kluglulubambo

Helianthus Annuus Seed Oil

Napraforgó olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Hatásos lehet az irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

zibo

Lanolin

Gyapjúzsír (gyapjút viselő állatok, mint pl a birka által termelt zsír, olyasmi, mint a faggyú az emberi bőrben). Kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz bőrre.

lulubambo

Panthenol

A pantoténsavat (B5 – vitamin) annak vízmegkötő (humectant) és bőrpuhító (emollient), bőrnyugtató hatása miatt alkalmazzuk.

klug

Parfum

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban, azonban minden Babyzoo termékünkben azonos összetételű kellemes púderes illatanyag van, mely teljes egészében allergénmentes és kíméletes a baba bőréhez. Bár számos, eredendően természetes illóolaj irritatív, a Babyzoo termékekben mi csak allergén összetevőktől mentes parfümkreációt használunk, amelyet egy holland parfümgyár állít elő számunkra, kizárólagos használatra.

pimpizibokluglulubambo

PEG-7 Glyceryl Cocoate

Vízben és alkoholban egyaránt oldódó, glicerinből és kókuszolajból előállított PEG vegyület. Elsősorban emulgeálószerként és felületaktív anyagként használjuk (surfactant), de némi hidratáló, bőrpuhító tulajdonsága is van.

klug

Persea Gratissima Oil

Avokádóolaj. Vitaminokban és zsírsavakban gazdag természetes olaj, mely könnyen a bőrbe szívódik, kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz, érett bőr számára. Ekcémás és atópiás bőr számára is kiváló összetevő, mely hatásos a szárazság és viszketés enyhítésében. Antioxidáns tulajdonsága is van.

zibo

Propylene Glycol

Az alkoholok csoportjába tartozó vegyület. Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. Segít megőrizni a krémeink állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását.

kluglulubambo

Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Édes mandulaolaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használunk. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.

zibo

Sodium Chloride

Közönséges nevén só. A sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használjuk.

klug

Sodium Laureth Sulfate (SLES)

A SLES-t  kókuszolajból (természetes anyag) állítjuk elő. Ez az összetevő gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer, mellyel gyakran találkozni tisztítókban, szappanokban és samponokban. Ettől habzik a termék. A fürdetőnkben található koncentrációban a használata biztonságos.

A károsnak minősített SLS -nél (Sodium Lauryl Sulfate)  jóval gyengédebb, ám mégis hatékony tisztító anyag.

klug

Stearic Acid

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használunk.

lulubambo

Talc

Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet apor formában térfogatnövelő, töltőanyagként használunk. Bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő.

pimpi

Tocopheryl Acetate

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere.

zibo

Triethanolamine

Erősen lúgos (ph 10) ph szabályozó.

lulubambo

Urea

Hidratáló, vízmegkötő és bőrpuhító anyag, nagyobb mennyiségben irritációt okozhat.

lulubambo

Vitis Vinifera Seed Oil

Szőlőmagolaj, mely zsírsavakban gazdag, kiváló bőrpuhító, emollient olaj, ráadásul még antioxidáns tulajdonsága is van.

zibo

Zinc Oxide

Ásvány. Sűrítő, fehérítő és síkosító és gyulladáscsökkentő segédanyagként használjuk. Nyugtató és antioxidáns hatása is van.

lulu

Feliratkozás a Babyzoo hírlevélre
* = szükséges mező
Elavult böngésző!
Frissítem Most

×